Contact en FAQ

Nice Developers en ERA Contour ontwikkelen SAWA. Hier lees je hoe je ons team kunt bereiken en vind je een overzicht van veel gestelde vragen.

volg ons

We delen regelmatig leuke content op ons Instagram account. Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwerptekeningen, uitzichtfoto's en onze eigen vlogs? Volg ons dan ook daar!

team SAWA

Ons team is bereikbaar via 010-4526555 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je ons aan de telefoon, een afspraak maken of heb je vragen die hier niet worden beantwoord. Bel ons of stel je vragen per e-mail, wij reageren dan snel. 

Nice Developers en ERA Contour ontwikkelen samen SAWA. Nice Developers zijn de vriendelijke buurtontwikkelaars. Hun kantoor staat op de Lloydpier. ERA Contour maakt graag buurten in Rotterdam sterker. Daarin hebben Nice en ERA Contour elkaar gevonden. ERA Contour is al actief in Rotterdam West, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van Little C een stukje verderop aan de Coolhaven. Je kunt ze ook kennen van The Hudsons of Le Medi.  

Mei Architects and planners zijn de architecten van SAWA. Ondermeer bekend als architect van de Schiecentrale en Jobsveem, ook gelegen in het Lloydkwartier.

Het makelaarsteam is van Kettner Makelaardij: een Rotterdamse makelaar die de kopers in het aankoopproces persoonlijk zal begeleiden.

Focus Real Estate is de ontwikkelende belegger van de huurwoningen. Zij zullen de nieuwe huurders van SAWA onder hun hoede nemen. 

nice developers to meet you

veel gestelde vragen

WONINGEN

Hoeveel woningen komen er in SAWA?
In SAWA komen 109 woningen. 59 daarvan zijn koopwoningen en 50 zijn middenhuur woningen.

Zijn er ook sociale huurwoningen beschikbaar in SAWA?
Nee, er komen geen sociale huurwoningen, wel realiseren we 50 middenhuur woningen.

Hoe groot zijn de woningen?
In SAWA realiseren we verschillende woningtypes van 50 tot 170 vierkante meter. Alle woningen hebben volop daglicht, royale buitenruimtes en uitzicht op het water, het Lloydkwartier en/of de stad.

Is het mogelijk om zelf aan te geven hoe de indeling van de woning is?
Ja, dat kan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor meerdere slaapkamers of juist voor een grote ruimte. De schacht en natte ruimte vormen de kern en liggen vast. De rest is vrij in te delen.

Kan je al wat vertellen over VVE bijdrage en servicekosten
Dit is ongeveer 1,5 euro per m2.

Hoeveel liften komen er in het gebouw en waar komen deze?
Er komt één liftschacht in het gebouw met daarin twee liften. De liftschacht wordt in het langste gedeelte van het gebouw gemaakt. 

Zijn de vloeren al afgewerkt als je de woning betreedt?
Nee, men dient zelf de vloeren af te werken. Je bent vrij om te kiezen wat er op de vloer komt. 

Hoe zit het met de bezonning op de terrassen en balkons?
Alle woningen in SAWA hebben een goede bezonning op de terrassen en balkons. De buitenruimten van SAWA zijn waanzinnig. Hoe hoger hoe mooier het uitzicht. 

HOUTBOUW

Hoe gehorig is een houten gebouw?
Een houten gebouw is qua geluid niet anders dan een gebouw van beton. Het bouwbesluit bepaalt o.a. waar gebouwen aan moeten voldoen qua geluid, net zoals bij betonnen gebouwen, en daar houden wij ons uiteraard aan.

Wat voor soort hout gebruiken jullie?
Als basis voor gebouwen van hout wordt meestal vurenhout gebruikt. De houten delen worden kruislings in laagjes opgebouwd, het zogenaamde Cross Laminated Timber (CLT).

En hoe zit dat met de belastbaarheid en stevigheid van het gebouw?
We maken gebruik van Cross Laminated Timber (CLT). CLT zijn kruislings verlijmde enkel laags planken die haaks op elkaar zijn geplaatst. Hierdoor zijn ze heel geschikt als bouwelement. Het kruislings verlijmen van de planken minimaliseert zet- en krimpgedrag. Zo ontstaat een stijf en vormvast houtproduct dat onder andere wordt gebruikt voor vloeren, daken en wanden. Het is erg stabiel én kan grote krachten opnemen. CLT, oftewel kruislaaghout, is een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen als beton en staal.

Lijmen? Is dat niet slecht voor het milieu?
Nee, we gebruiken speciale lijm die geen gassen uitstoot. Deze lijm wordt minimaal gebruikt, want voor iedere 1000 kilo hout gebruiken we maar 1 kilo lijm.

Hoe zit het met brandveiligheid?
De brandveiligheid van een houten gebouw dient te voldoen aan de in de wet gestelde eisen. Dit geldt voor alle gebouwen in Nederland. Hout brandt maar stopt na een tijdje omdat er een dikke onbrandbare koolstof laag op het hout komt. Deze kennis is er al heel lang en is van toepassing op houten gebouwen. Een houten gebouw moet net zo brandveilig zijn als een betonnen gebouw.

 

BIODIVERSITEIT & DUURZAAMHEID

Wie gaat het groen op de terrassen en balkons onderhouden in SAWA?
Dit werken we nog uit, we zijn daarover ook in gesprek met de pioniers. We denken nu aan een combinatie van beheer door de VVE en zelf door de bewoners. Ideeën hierover zijn altijd welkom!

Waarom is er gekozen voor groene terrassen?
We willen van SAWA een gezond en duurzaam gebouw maken. Meer groen in de stad is nodig voor zuurstof en ook voor de dieren. Zij leven in en van groen. Daarbij helpt groen bij het verminderen van de hittestress en wordt overtollig regenwater door de planten opgevangen.

Hoe zorg je ervoor dat het groen zo blijft zoals het is bij de oplevering van het gebouw?
We maken hiervoor een groenplan met verschillende elementen. We hebben ook meerdere soorten groen. Het groen op het dek en ook het groen op balkons en terrassen. Met ecologen onderzoeken we wat de beste groene invulling is voor de verschillende plekken. We kijken welke planten echt iets toevoegen aan het behouden en aantrekken van insecten/beestjes. 

Waarom is er gekozen voor plantenbakken?
Op dit moment zijn er maar liefst 75% minder insecten aanwezig in Nederland. SAWA wil de biodiversiteit stimuleren door planten in de plantenbakken te planten die hieraan tegemoet kunnen komen.

Hoe hoog worden de plantenbakken en kan je nog wel naar buiten kijken?
We gaan nu uit van een hoogte van 80cm voor de plantenbakken. De ooghoogte van mens wanneer hij/zij zit is gemiddeld 1.20 meter, dus je kan nog makkelijk naar buiten kijken.

Op het dak komen zonnecellen, is dat voor de woningen en/of voor de gezamenlijke ruimte?’
Dat weten we nog niet helemaal. Je kan het gebruiken voor meerdere doeleinden, zoals het opslaan in elektrische auto’s. We gaan het zo slim mogelijk uitputten zodat iedereen er profijt van heeft.

Hoe worden de woningen verwarmd?
De woningen worden verwarmd door middel van stadsverwarming, dit wordt in de haven opgewerkt met behulp van energie die is overgebleven uit de industrie; dit noemen we ook wel rest energie.

VOORZIENINGEN & DEELECONOMIE

Welke gezamenlijke voorzieningen komen er in SAWA?
In het kader van duurzaam en gezond leven willen we delen en gezamenlijke voorzieningen gebruiken stimuleren in SAWA. Ons credo is: minder hebben, meer delen. We denken eraan om op het dak van de parkeervoorziening een binnentuin te maken, waar bijvoorbeeld een gezamenlijke moestuin kan komen. Ook komen er deelauto’s, -fietsen of scooters. En we hebben onderin het gebouw een ruimte die we kunnen verhuren aan een kinderopvang, horecagelegenheid of iets anders. Hierover gaan we graag in gesprek met buren en toekomstige bewoners.

Komt er een aparte ruimte om je fiets, scooter, auto te parkeren?
Op de begane grond komt een ruimte voor het stallen van fietsen, scooters, auto’s et cetera. Deze stalling is alleen toegankelijk voor bewoners van SAWA.

Is het dek vrij toegankelijk voor iedereen?
Overdag wel, maar ’s avonds niet. In de avond en de nacht wordt het dek afgesloten.

Is er al nagedacht hoe je het delen van spullen regelt qua onderhoud en aansprakelijkheid?
Dat moeten gaan we verder onderzoeken. We willen mensen vragen hier ook zelf over na te denken.

Worden de spullen, functies en ruimtes gedeeld met zowel koop- als huurwoningen?
Ja, we zien niet in waarom we dit niet zouden doen. Iedereen komt hier met dezelfde mindset wonen, dus we gaan er vanuit dat je dit graag doet.

PROCES

Vanaf wanneer kun je wonen in SAWA?
De planning van de bouw en oplevering is nog niet bekend. 

Hoe kom je in aanmerking voor een koopwoning in SAWA?
De verkoop van de koopwoningen staat eind oktober 2021 gepland.  

Vanaf wanneer kun je je inschrijven voor de huurwoningen?
Dat weten we nog niet precies. We verkopen de huurwoningen aan een belegger. Zij gaan de huurwoningen verhuren. Het is gebruikelijk dat huurwoningen ca. 3 à 4 maanden voor het gebouw klaar is in de verhuur gaan. Dat duurt voor SAWA nog wel even.

Hoe kun je meepraten over het ontwerp en de invulling van SAWA?
Er worden regelmatig (online) Maak SAWA Mee avonden georganiseerd waarbij jij kan meepraten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

OVERIG

Blijft de Tuin op de Pier op deze plek?
Zeker. Tuin op de Pier blijft open en op de plek waar het nu is.

Is er een extra korting te krijgen bij hypotheekverstrekkers met een groenlabel?
Zeker, dat is er. Om je te helpen bij financiële vragen over het kopen van een woning en de financiering ervan, hebben we een financieel adviseur aan ons team toegevoegd: Pieter-Bas Poelhekke. Je kunt hem mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kost een parkeerplaats?
Dat kunnen we nog niet zeggen. Dit hangt af van de vraag en behoefte die er is naar parkeerplaatsen. We voldoen aan de Parkeernorm van gemeente Rotterdam (0,5 per woning). We zetten in op deelmobiliteit, maar prijzen moeten nog worden vastgesteld.

media en meer

wat wanneer

 • Mei 2020
  Lancering SAWA Rotterdam
 • 2020
  Meerdere Maak SAWA Mee avonden
 • Juli 2020
  Eerste 6 koopwoningen gereserveerd
 • 2021
  Meerdere Maak SAWA Mee avonden
 • Maart 2021
  Voorinschrijving koopwoningen
 • Eind oktober 2021
  Start verkoop
 • 2022
  Start bouw
 • 2023
  Oplevering

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]