Contact en FAQ

Mark Compeer en Robert Winkel van Nice Developers zijn de ontwikkelaars van SAWA. Hier lees je hoe je ons team kunt bereiken én een overzicht van veelgestelde vragen.

team SAWA

Mark Compeer en Robert Winkel van Nice Developers zijn de ontwikkelaars van SAWA. Ze werken samen met het team van ERA Contour om SAWA mogelijk te maken. ERA Contour maakt graag buurten in Rotterdam sterker. Daarin hebben Nice en ERA Contour elkaar gevonden. ERA Contour is al actief in Rotterdam West, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van Little C een stukje verderop aan de Coolhaven. Je kunt ze ook kennen van The Hudsons of Le Medi.  

Mei Architects and planners zijn de architect van SAWA. Ondermeer bekend als architect van de Schiecentrale en Jobsveem, ook gelegen in het Lloydkwartier.

Het makelaarsteam is van Kettner Makelaardij: een Rotterdamse makelaar die de kopers in het aankoopproces persoonlijk zal begeleiden.

Ons team is bereikbaar via 010-4526555 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je ons aan de telefoon, een afspraak maken of een heb je vragen die hier niet worden beantwoord. Bel ons of stel je vragen per e-mail, wij reageren dan snel. 

nice developers to meet you

veel gestelde vragen

Wanneer is er meer informatie over de woningen?

We werken deze weken hard aan het ontwerp. Ons streven is dat we voor de zomer met de koopwoningen in verkoop gaan.  

Waarom wordt SAWA in hout gebouwd?

Wij willen bijdragen aan een betere wereld voor nu en in de toekomst. Er zijn 3 belangrijke redenen om SAWA hout te bouwen. Bouwen in hout de meest duurzame manier van bouwen. Hout stoot namelijk geen CO2 uit (zoals bijvoorbeeld een gebouw van beton), maar slaat juist CO2 op. Hout is daarbij als materiaal heel goed herbruikbaar. En wonen in een houten gebouw is gezond. Hout zorgt namelijk voor een prettig binnenklimaat en heeft een mooie uitstraling.

Waar komt het hout voor SAWA vandaan?

De leverancier voor het hout hebben we nog niet vastgelegd. Het meeste hout voor de bouw van woningen komt uit Scandinavië.

Welke houtsoort wordt gebruikt?

Als basis voor gebouwen van hout  wordt meestal vurenhout gebruikt. De houten delen worden kruislings in laagjes opgebouwd, het zogenaamde Cross Laminated Timber (CLT).

Wat is CLT?

CLT is de afkorting Cross Laminated Timber, oftewel Kruislaaghout. CLT zijn kruislings verlijmde enkel laags planken die haaks op elkaar zijn geplaatst. Hierdoor zijn ze heel geschikt als bouwelement. Het kruislings verlijmen van de planken minimaliseert zet- en krimpgedrag. Zo ontstaat een stijf en vormvast houtproduct dat onder andere wordt gebruikt voor vloeren, daken en wanden. Het is erg stabiel én kan grote krachten opnemen. CLT, oftewel kruislaaghout, is een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen als beton en staal.

Wat is de levensduur van een gebouw van hout?

De levensduur van een houten gebouw is net zolang als een betonnen gebouw. Mocht het gebouw om een of andere reden in de verre toekomst niet meer gebruikt worden kan SAWA worden gedemonteerd en onderdelen wederom worden gebruikt.

Hoe zit het met brandveiligheid?

De brandveiligheid van een houten gebouw dient te voldoen aan de in de wet gestelde eisen. Dit geldt voor alle gebouwen in Nederland. Hout brandt maar stopt na een tijdje omdat er een dikke onbrandbare koolstof laag op het hout komt. Deze kennis is er al heel lang en is van toepassing op houten gebouwen. Een houten gebouw is net zo brandveilig als een betonnen gebouw.

Wordt er naast hout ook beton gebruikt?

Onze ambitie is om het meest houten hoge woongebouw van Nederland te maken. Dat betekent dat we het gebruik van beton tot een minimum willen beperken. Vanwege de stabiliteit en levensduur van het gebouw ontkomen we er niet aan om de funderingspalen en de liftkern uit te voeren in beton.

 

Is het wel stabiel genoeg, bij harde wind?

Jazeker. De houten constructie van SAWA dient aan de wetgeving en normen voor windbelasting te voldoen die voor alle gebouwen in Nederland gelden. Hout als bouwmateriaal heeft op andere plekken bewezen dat dit goed komt. 

media en meer

wat wanneer

 • Mei 2020
  Lancering SAWA Rotterdam
 • Mei, juni en juli 2020
  Meedenkavonden kopers en buren

  SAWA maken we samen. Maak het mee.

 • Voor de zomer
  Koopwoningen in verkoop
 • Medio 2021
  Start bouw
 • medio 2023
  Oplevering

interesse? schrijf je in

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]