SAWA is duurzaam

Pieter-Bas Poelhekke van Poelhekke Wagenaar Hypotheken is financieel adviseur van SAWA. Wij vroegen hem om wat meer te vertellen over zijn rol en waarom het eigenlijk handig is om een financieel adviseur in te schakelen bij het kopen van een woning.

Pieter-Bas Poelhekke Hypotheekspecialist

“Als hypotheekspecialist helpen wij mensen met het adviseren en realiseren van de ideale hypotheek bij het kopen van een woning. Het team van SAWA heeft ervoor gekozen om ons aan te haken voor het uitvoeren van een financiële scan, waarin men antwoord krijgt op de vraag of de financiering van een woning in SAWA haalbaar is. Krijgen ze – onder meer op basis van deze scan - een woning toegewezen, dan kunnen wij ze verder helpen in dit traject.”

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannend proces

“Er is een duidelijk verschil tussen het kopen van een nieuwbouwwoning of bestaande bouw. Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning moet je onder andere rekening houden met een ander soort hypotheek.  Deze moet onder meer flexibeler zijn, omdat je op het moment van kopen misschien nog je huidige koopwoning bezit. Verder verschilt het proces tussen het kopen en het betreden van de woning. Je doorloopt namelijk een variabeler tijdspad. En daar komen wij dan om de hoek kijken. Wij nemen de spanning weg door een sluitend advies en persoonlijke begeleiding te geven.”

Er bestaat ook zoiets als een duurzame hypotheek

“Bij de aanschaf van een duurzame woning, zoals SAWA, houdt de bank er rekening mee dat je woning waardevaster is. Daardoor krijg je vaak een speciale aanbieding in de vorm van rentekorting wat voordeliger is voor je maandlast. Je kunt eventueel ook een hoger bedrag lenen, omdat lagere stookkosten lagere maandlasten oplevert. Hier houdt een bank rekening mee. Wij zoeken en regelen de best passende hypotheek.”

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden en wil je een financiële scan laten uitvoeren door Poelhekke Wagenaar Hypotheken? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

meer hout minder CO2

SAWA wordt het eerste houten gebouw van Rotterdam. Beton stoot CO2 uit. Hout slaat het op. Gezonder dus. En hout is fijn om in te wonen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]