woningaanbod SAWA

In SAWA komen circa 109 woningen. 59 daarvan zijn koopwoningen en 50 zijn middenhuur woningen. Van 55 tot 170 vierkante meter. Alle woningen hebben volop daglicht, royale buitenruimtes en uitzicht op het water, het Lloydkwartier en/of de stad.

Deze zomer gingen we op zoek naar pioniers die graag in SAWA willen wonen en we hebben ze gevonden: de pioniers zijn aan boord waarmee de eerste zes koopwoningen in SAWA gereserveerd zijn! De mensen die deze woningen hebben gereserveerd gaan ervaren dat SAWA nog volop in ontwikkeling is.

De verwachting is dat we in het voorjaar van 2021 starten met de reguliere verkoop op basis van definitieve tekeningen en informatie over de woningen. De huurwoningen volgen later. Daarvoor kun je je nog niet inschrijven.

koopwoningen

In SAWA komen – zoals het er nu uitziet – 59 koopwoningen, iets meer dan de helft van het aantal woningen in het gehele gebouw. De oppervlaktes variëren van 55 tot 170 vierkante meter. Er zijn verschillende soorten woningen. 

  • De Terraswoning
    Luxueuze koopappartement van 95 – 170 m2 met een riante daktuin op het westen en zuiden. Volop licht, lucht en individuele ruimte.

  • De Balkonwoning
    Middelgroot van 55 tot 95 m2 met balkon op het westen of het zuiden, zicht op het water en de stad.

  • De Dekwoning
    Grote woningen van 80 tot 110 m2 met privéruimte op het dek, soms ook met een balkon en/of terras.

Alle informatie over de eerste zes woningen die gereserveerd zijn, lees je hieronder. Het geeft je alvast een beeld van een aantal verschillende type woningen in SAWA. Per woning staat er een omschrijving, plattegrond en een pdf om te downloaden zodat je het allemaal rustig kunt bekijken. 

eerste zes woningen gereserveerd

Deze zomer gingen we op zoek naar pioniers die graag in SAWA willen wonen en we hebben ze gevonden: de pioniers zijn aan boord waarmee de eerste zes koopwoningen in SAWA gereserveerd zijn! 

het vervolg

De eerste zes woningen die gereserveerd zijn, zijn bedoeld voor pioniers. Deze mensen gaan ervaren dat nog niet alles 100% vaststaat. De volgende stap is dat we het definitieve ontwerp gaan opstellen. De verwachting is dat we in het voorjaar van 2021 starten met de reguliere verkoop op basis van definitieve tekeningen en informatie over de woningen.

SAWA en financiën

Om je te helpen bij financiële vragen over het kopen van een woning en de financiering ervan, hebben we een financieel adviseur aan ons team toegevoegd: Pieter-Bas Poelhekke. Natuurlijk ben je vrij om je eigen adviseur te gebruiken. Niets moet maar als je dat wel handig vindt, kan Pieter-Bas een persoonlijk advies uitbrengen.

Hoe het werkt? Voordat je je inschrijft, kun je gebruik maken van een financiële scan. Pieter-Bas doet een kort onderzoek (kosten € 90) waarin je antwoord krijgt op de vraag of de financiering van een woning in SAWA voor jou haalbaar is. Bij veel interesse voor een bouwnummer, gebruikt het SAWA team de uitkomst van een financiële scan bij het toewijzen van het bouwnummer. 

Wil je een financiele scan laten doen door Pieter-Bas? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., hij vertelt je dan hoe het verder in zijn werk gaat.  

meer uitzicht minder muur

een appartement in SAWA

Wonen in SAWA betekent wonen in het gezondste gebouw van Nederland. In een ruim, modern appartement van zoveel mogelijk hout. Elk bouwnummer is uniek. Alle appartementen worden opgeleverd met moderne keuken en badkamer. De woningen zijn exclusief een parkeerplaats. We willen een bijdrage leveren aan een gezondere stad door bewoners van SAWA zoveel mogelijk gebruik te laten maken van elektrische deelauto’s, fietsen en scooters en het openbaar vervoer. Het is wel mogelijk om een parkeerplaats te kopen. Niet voor ieder appartement is een parkeerplaats beschikbaar. SAWA staat op eigen grond (geen erfpacht). We maken zo min mogelijk gebruik van installaties. En je woont in een gebouw van hout. Dat is sfeervol, duurzaam en hout geeft een aangenaam binnenklimaat. Net als een gebouw van beton moeten we overigens gewoon voldoen aan alle normen met betrekking tot geluid en brandveiligheid.

Eigen plek in het groen

Buiten op de balkons, terrassen en het dek is het fijn vertoeven in een groene omgeving. Een uitgekiend assortiment aan planten en bloemen staat in bakken aan de randen van de terrassen. Mooi én goed voor het versterken van de biodiversiteit in de stad. In SAWA heeft iedereen een eigen plek binnen en buiten. En als je dat wilt, ontmoet je de buren op de galerij, in de lobby of in de moestuin op het gezamenlijke dek.

Aantrekkelijke entreehal

Je komt elkaar ook tegen in de ruime overzichtelijke lobby. Hier staan ook de fietsen en is de ingang naar de parkeervoorziening (elektrische deelauto’s, scooters of bakfietsen staan hier). De entreehal is aan de straatzijde voorzien van een grote glazen pui. De openingen in het plafond zorgen ervoor dat het daglicht mooi binnenvalt. Links is de toegang tot de liften en is een genereuze trap naar het dek. Het dek – dat bovenop de parkeergarage ligt – is een gemeenschappelijk groen binnenplein met zicht op de Nieuwe Maas. Er is bijvoorbeeld plek voor een kas en een moestuin. Het dek wordt aan twee zijden omsloten door aanliggende woningen. En aan het einde van het dek gaat er een trap naar de moestuin in volle grond ‘Tuin op de Pier’.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]