Uitzicht licht en ruimte

Alle woningen in SAWA hebben uitzicht over stad of water, veel daglicht en veel buitenruimten. Voor de zomer delen we alle ontwerpen, plattegronden en prijzen.

woningaanbod SAWA

In SAWA komen tussen 106 en 111 woningen. 50 daarvan zijn middeldure huurwoningen. Het definitieve aantal woningen staat nog niet helemaal vast. Dat hoeft ook niet omdat het gebouw door de kolommenstructuur een flexibel in te delen gebouw wordt. We kunnen nog een beetje puzzelen welke type plattegronden we hanteren. Later weten we pas het exacte aantal woningen dat er uiteindelijk in komt. We zijn ook benieuwd welk soort koopwoning jij graag zou zien in SAWA.  

Alle woningen hebben uitzicht op het water, volop daglicht en royale buitenruimtes. De pre sale van de koopwoningen start voor de zomer. De huurwoningen volgen later. Daarvoor kun je je nog niet inschrijven. 

 

duurzaam leven in de stad

De hoogteverschillen met veel buitenruimte, groen en hout maken van SAWA een vriendelijk en sfeervol gebouw. Het getrapte verloop van de hoogbouw geeft de omgeving lucht en licht.

De terrassen geven de woningen optimaal zicht en buitenruimte. Alle balkons zijn riant en ontworpen vanuit zicht en comfort. Ook zijn alle zijdes van SAWA benut. Stadswoningen zorgen voor een actieve plint, net als de gemeenschappelijke voorzieningen.

Het parkeerdek wordt een binnentuin. In de ruime entreehal ontmoet je de buren. Het hele ontwerp van SAWA is gericht op sociaal samen leven met volop ruimte en gelegenheid om gezond en duurzaam te wonen midden in de stad.

huurwoningen

De huurwoningen van SAWA liggen in het lage deel aan de Lloydstraat en bevinden zicht rondom de liftkern. Ze worden tussen de 50 en 70 vierkante meter. Ze krijgen allemaal een balkon. Een aantal woningen komt in de plint van het gebouw, met een eigen voordeur en tuin aan de straat.

We weten dat het woningen in de middenhuur worden. Juist bedoeld voor Rotterdammers die we in de stad zo nodig hebben. Zoals de leerkrachten, politieagenten of zorgmedewerkers. Zij vinden nu vaak lastig een woning in de stad. In SAWA maken we plek voor hen. De huurprijzen liggen ongeveer tussen de € 720 – 1.050 (indicatie, prijspeil 2019). 

Zij moeten nog wel even geduld hebben. De start van de verhuur van de woningen staat op zijn vroegst pas in 2021 in de planning. 

koopwoningen

In SAWA komen tussen 106 en 111 woningen. Iets meer dan de helft zijn koopwoningen. Van 60 tot 160 vierkante meter, volop keuze dus. We hebben een aantal woningtypes.

  • De Terraswoning. Luxueuze koopappartement van 95 – 160 m2 met een riante daktuin op het westen en zuiden. Volop licht, lucht en individuele ruimte.
  • De Balkonwoning middelgroot van 55 tot 80 m2 met balkon op het zuiden, zicht op het water en de stad.
  • De Dekwoningen. In het lagere deel van de zuidzijde van 80 m2. Perfecte ligging met aan drie zijden uitzicht. Met tuin op het dek of een balkon op het westen én zicht op de Maas.

voor de zomer start de verkoop

Op het kopen van een woning in SAWA hoef je niet lang te wachten. Nog voor de zomer houden we een pre sale voor de koopwoningen. Dan al kun je een bouwnummer vastleggen en een overeenkomst voor jouw woning in SAWA met ons sluiten. Hoe dat precies werkt en wanneer het start? We zetten dit de komende weken op een rij.

Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, hoor je als eerste hoe en wanneer de pre sale van de koopwoningen in zijn werk gaat. Heb je nu al een vraag over wonen in SAWA? Neem dan contact op met de makelaars. Wij zijn er voor je.

het gezondste gebouw van Nederland

SAWA is een duurzaam gebouw. Een gezond gebouw. Omdat het een houten gebouw is. Maar ook op andere manieren wordt SAWA duurzaam. We gaan zo min mogelijk installaties gebruiken.

De daken liggen straks vol met zonnepanelen. De buitenruimtes en ook bijvoorbeeld de bakken de terrassen van de woningen zijn mee ontworpen. SAWA wordt een groen gebouw. De balkons gebruiken we voor stadsecologie.

meer samen minder alleen

Het ontwerp van het gebouw stimuleert ontmoetingen tussen bewoners. En komen veel ruimte om te delen. SAWA krijgt collectieve ruimtes en voorzieningen op de begane grond. Hier is genoeg ruimte om je buren te ontmoeten. En om dingen te delen, zoals gereedschap of boeken.

Op het parkeerdek komt een gemeenschappelijke tuin, om samen te tuinieren Er is ruimte voor deelauto’s, fietsenberging en pakketbezorging en plek voor buurtinitiatieven en gedeelde voorzieningen. Samen koken? Een plek voor kinderen om te spelen? We horen graag de wensen. Wil je met ons meedenken? Heel graag!  

SAWA wordt een gebouw waar buren elkaar tegen komen en elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Meer samen, minder eenzaam.

wij-denken, denk jij mee?

Wil je met ons meedenken? Heel graag! We organiseren online bijeenkomsten in juni en julie. Doe je mee?

interesse? schrijf je in

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]