woningaanbod SAWA

In SAWA komen 109 woningen. 59 daarvan zijn koopwoningen en 50 zijn middenhuur woningen. Alle woningen hebben volop daglicht, royale buitenruimtes en uitzicht op het water, het Lloydkwartier en/of de stad Rotterdam.

Afgelopen zomer gingen we op zoek naar pioniers die graag in SAWA willen wonen. De eerste zes koopwoningen in SAWA zijn gereserveerd. De pioniers denken mee over ontwikkeling van SAWA Rotterdam. 

We starten dit voorjaar met de reguliere verkoop van de overige 53 koopwoningen. De huurwoningen volgen later. Daarvoor kun je je op dit moment nog niet inschrijven.

koopwoningen

In SAWA komen 59 koopwoningen. De oppervlaktes variëren van 55 tot 170 vierkante meter. Er zijn verschillende soorten woningen, verdeeld over 3 types. 

  • De Terraswoning
    Luxueuze koopappartement van 95 – 170 m2 met een riante daktuin op het westen en zuiden. Volop licht, lucht en individuele ruimte.

  • De Balkonwoning
    Middelgroot van 55 tot 95 m2 met balkon op het westen of het zuiden, zicht op het water en de stad.

  • De Dekwoning
    Grote woningen van 80 tot 110 m2 met privéruimte op het dek, soms ook met een balkon en/of terras.

We hebben een aantal woningen vast omschreven, zodat je een beeld krijgt van het soort woningen straks te koop zijn. Per woning staat er een omschrijving en een voorbeeld plattegrond. Medio maart start de voorinschrijving, dan staan ook alle woningen op de site. Niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Voorinschrijven kan binnenkort

Goed nieuws voor wie graag een woning in SAWA wil kopen. De voorinschrijving start medio maart. Vanaf dan kun je je interesse voor een van de bouwnummers aan ons doorgeven. Met die voorinschrijving krijg je voorrang op de start verkoop. Die staat verderop dit voorjaar gepland.

Zo willen we onze trouwe volgers en geïnteresseerden van het eerste uur graag een extra kans geven op een woning in SAWA. 

Start verkoop

We starten dit voorjaar met de reguliere verkoop op basis van definitieve tekeningen en informatie over de woningen. Stap 1 is het doorgeven van je voorkeuren. Dat kan vanaf medio maart. Doe je dat? Dan krijg je voorrang op start verkoop. Die staat voor dit voorjaar gepland. 

Als de data zijn geprikt en en alle plattegronden staan online, krijgen de nieuwsbriefontvangers een update per mail. Zorg dat je dat niet mist!

 

SAWA financiën

Om je te helpen bij financiële vragen over het kopen van een woning en de financiering ervan, hebben we een financieel adviseur aan ons team toegevoegd: Pieter-Bas Poelhekke van Poelhekke Wagenaar Hypotheken. Natuurlijk ben je vrij om je eigen adviseur te gebruiken. Niets moet maar als je dat wel handig vindt, kan Pieter-Bas een persoonlijk advies uitbrengen.

Hoe het werkt? Voordat je je inschrijft, kun je gebruik maken van een financiële scan. Pieter-Bas doet een kort onderzoek (kosten € 90) waarin je antwoord krijgt op de vraag of de financiering van een woning in SAWA voor jou haalbaar is. Bij veel interesse voor een bouwnummer, gebruikt het SAWA team de uitkomst van een financiële scan bij het toewijzen van het bouwnummer. 

Wil je een financiele scan laten doen door Pieter-Bas? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal je verder op weg helpen.

meer uitzicht minder muur

een appartement in SAWA

Wonen in SAWA betekent wonen in het gezondste gebouw van Nederland. In een ruim, modern appartement van zoveel mogelijk hout. Elk bouwnummer is uniek. Alle appartementen worden opgeleverd met een moderne keuken en badkamer. De woningen koop je zonder parkeerplaats. We willen een bijdrage leveren aan een gezondere stad door bewoners van SAWA zoveel mogelijk gebruik te laten maken van elektrische deelauto’s, fietsen en scooters en het openbaar vervoer. Het is wel mogelijk om een parkeerplaats te kopen. Niet voor ieder appartement is een parkeerplaats beschikbaar. SAWA staat op eigen grond (geen erfpacht). We maken zo min mogelijk gebruik van installaties. En je woont in een gebouw van hout. Dat is sfeervol, duurzaam en hout geeft een aangenaam binnenklimaat. Natuurlijk voldoen we net als een gebouw van beton aan alle normen met betrekking tot geluid en brandveiligheid.

Eigen plek in het groen

Buiten op de balkons, terrassen en het dek is het fijn vertoeven in een groene omgeving. Een uitgekiend assortiment aan planten en bloemen staat in bakken aan de randen van de terrassen. Mooi én goed voor het versterken van de biodiversiteit in de stad. In SAWA heeft iedereen een eigen plek, binnen en buiten. En als je dat wilt, ontmoet je de buren op de galerij, in de lobby of in de moestuin op het gezamenlijke dek.

Aantrekkelijke entreehal

Je komt elkaar ook tegen in de ruime lobby. Hier staan ook de fietsen en is de ingang naar de parkeervoorziening (elektrische deelauto’s, scooters of bakfietsen staan hier). De entreehal is aan de straatzijde voorzien van een grote glazen pui. De openingen in het plafond zorgen ervoor dat het daglicht mooi binnenvalt. Links is de toegang tot de liften en is een wijde trap naar het dek. Het dek – dat bovenop de parkeergarage ligt – is een gemeenschappelijk groen binnenplein met zicht op de Nieuwe Maas. Er is bijvoorbeeld plek voor een kas en een moestuin. Het dek wordt aan twee zijden omsloten door aanliggende woningen. En aan het einde van het dek gaat er een trap naar de moestuin in volle grond ‘Tuin op de Pier’.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]