Binding met je buren

Janne en Michiel zijn één van de enthousiaste pioniers en toekomstige bewoners van SAWA. Wij vroegen hen naar hun ervaring om mee te denken over de invulling van SAWA.

Janne en Michiel Pioniers van SAWA

Janne Visser (46) en Michiel Vermaak (47) zijn één van de enthousiaste pioniers van SAWA. Samen met hun drie kinderen Jytte (19), Eise (16) en Siem (13) wonen zij nu nog in Rotterdam Kralingen. Janne en Michiel vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. In het dagelijks leven werkt Janne als verpleegkundig specialist in een verpleeghuis en werkt Michiel als arts voor verstandelijk gehandicapten én als straatdokter voor dak- en thuislozen. Wij spraken hen en vroegen hoe het is om als pionier betrokken te zijn bij de ontwikkeling van SAWA.

Samen zorgen voor een prettige woonomgeving

“Toen wij zagen waar SAWA voor stond, raakten wij meteen enthousiast. Wij vinden het fijn om samen met onze buren te zorgen voor een prettige woonomgeving in de vorm van een community die vrijwillig tot stand komt. Het moet geen plicht zijn om iedere avond samen te eten, maar men moet er wel voor open staan om elkaar te helpen. Een relaxte sfeer vinden wij een belangrijke voorwaarde waarin je zelf bepaalt waar je wel- en niet aan meedoet. Op die manier wordt SAWA een natuurlijk geheel waarin iedereen zich thuis voelt.”

Binding met je buren

“Onder een community verstaan wij bijvoorbeeld dat je samen dingen deelt. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke klusruimte met gereedschap of gezamenlijke een (moes)tuin onderhouden. Het is leuk dat er met de ontwikkeling van SAWA rekening wordt gehouden met gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. En dat zorgt ook weer voor een stukje binding met je buren.”

Dierlijke buren

“Naast het feit dat SAWA een mooi gebouw is, vinden wij de bijdrage die SAWA levert aan de biodiversiteit geweldig. Het is erg leuk om ons gebouw straks te mogen delen met dieren en planten die op hun beurt zorgen voor een gezonder leefklimaat. Hoe gaaf is het om straks naast onze eigen buren, ook dierlijke buren te hebben!”

meer delen minder hebben

SAWA is zo ontworpen dat het ontmoetingen tussen bewoners stimuleert. Buren delen auto’s en samen onderhouden ze de moestuin op het dak. In SAWA woon je samen, zonder dat het klef wordt. Niets moet. Maar delen mag.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]