de buurt verbinden

Marieke Sprietsma is één van de enthousiaste pioniers en toekomstig bewoonster van SAWA. Samen met teckel Flappie is ze een bekend gezicht in de buurt. Wij vroegen haar naar haar ervaring om mee te denken over de invulling van SAWA.

Marieke Sprietsma SAWA pionier

Dorp in de stad

“Ik woon 11 jaar in het Lloydkwartier en voel me hier heel erg thuis. Omdat de buurt maar één ingang heeft, blijft het hier luw en voelt het als dorp in de stad. Mensen kennen elkaar, ze maken een praatje op straat of bij Tuin op de Pier of drinken samen een drankje buiten. Ik wandel elke dag met de kleine Flap door de wijk en die tochtjes duren meestal wel even, met alle mensen die we onderweg tegenkomen. Iedereen kent Flappie.”

Samen leven

‘’Als pionier en toekomstige bewoner denk ik graag mee over hoe we met elkaar willen leven in SAWA en in de buurt. Omdat nog niet alles vaststaat in SAWA, kan een community op natuurlijke wijze ontstaan en is er ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. De belangrijkste vraag hierbij is: wat kun je voor elkaar betekenen? Een sterke community moeten we zelf maken. Ik verwacht daarom van mijn nieuwe buren dat zij zich hiervoor net zo hard inzetten als ik.‘’

Samen doen

‘’Een concept als SAWA, daar kies je voor. Als bewoner voel je een bepaalde verantwoordelijkheid voor het onderhouden van de bijzondere aspecten van SAWA. Ik zou het bijvoorbeeld erg leuk vinden om college te krijgen van de stadsecoloog over het bijhouden van de plantenbakken. Op die manier zorgen we gezamenlijk voor de biodiversiteit van de buurt.’’

De buurt verbinden

‘’Ik zie SAWA voor me als een plek die verbindt. Niet alleen voor de bewoners maar ook voor de buurt. Zo’n plek is handig dichtbij huis, maar vooral ook belangrijk voor sociale cohesie en buurtgevoel. Een plek om dingen te maken, samen te koken, of eigen lessen te organiseren zou geweldig zijn. Of een buurtcafé waar we gezamenlijk de buurtborrel organiseren. Hier kunnen we dan bijvoorbeeld jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen met beginnende dementie een werkplek bieden. Het liefst zie ik dat SAWA ook een maatschappelijke functie krijgt.’’

Betere wereld

“Ik heb samen met een aantal partners de bemiddelingsformule ‘VOOR’ opgericht. We zijn met ons bedrijf erg betrokken bij de samenleving. Ieder jaar geven we 10% van onze omzet weg aan sociale initiatieven. Via onze website kunnen mensen plannen indienen en die helpen we dan mogelijk maken. We geloven dat je zelf impact kan hebben, kan zorgen voor een betere wereld. Ik vind het fijn om omringd te zijn met mensen die het ook mooier en beter willen doen en daar zelf mee aan de slag gaan.”

Duurzaam én mooi

“Ik probeer duurzaam en verantwoord te leven; ik ben bijvoorbeeld al jaren vegan en let op wat ik koop en hoe ik woon. Daarom ben ik ook zo enthousiast over SAWA. Een duurzaam houten gebouw met veel groen past precies op deze plek en bij de nieuwe stad. Dat het een prachtig vormgegeven gebouw wordt, maakt me ook heel blij. Ik houd van comfortabel en stijlvol leven en geloof dat ‘goed voor de wereld’ prima samen kan gaan met schoonheid.”

meer hout minder CO2

SAWA wordt het eerste houten gebouw van Rotterdam. Beton stoot CO2 uit. Hout slaat het op. Gezonder dus. En hout is fijn om in te wonen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]