Groene en creatieve community

Marieke Sprietsma is buurvrouw van SAWA en maatschappelijk bevlogen. Samen met teckel Flappie is ze een bekend gezicht in de buurt.

Marieke Sprietsma Buurvrouw van SAWA

Dorp in de stad

“Ik woon 11 jaar in Lloydkwartier en voel me hier heel erg thuis. Ik woon in een oud pakhuis en heb geweldig uitzicht over de stad en het water. Omdat de buurt maar één ingang heeft, blijft het hier luw en voelt het als dorp in de stad. Mensen kennen elkaar, ze maken een praatje op straat of bij de tuin (link naar tuininterview?) of drinken samen een drankje buiten. Ik wandel elke dag met de kleine Flap door de wijk en die tochtjes duren meestal wel even, met alle mensen die we onderweg tegenkomen. Iedereen kent Flappie.”

 Creatieve community

“In mijn gebouw, maar ook in de wijk leven een hoop creatieve en sociaal betrokken ondernemers. Er zijn veel mensen die alleen of met zijn tweeën wonen, in allerlei leeftijden. Ik vind die mix fijn en voel me thuis in deze community. Het zou mooi zijn als SAWA straks ook een fijne plek wordt voor buurtbewoners, zeker nu Stroom dicht is. Ik deed al mijn werkgesprekken daar, ontmoette buren en haalde er boodschappen van lokale boeren en telers. Zo ’n plek is handig dichtbij huis, maar vooral ook belangrijk voor sociale cohesie en buurtgevoel. Een plek om dingen te maken, samen te koken, of eigen lessen te organiseren zou geweldig zijn.”

Betere wereld

“Ik heb samen met een aantal partners de bemiddelingsformule  ‘VOOR’ opgericht. We zijn met ons bedrijf erg betrokken bij de samenleving. Ieder jaar geven we 10% van onze omzet weg aan sociale initiatieven. Via onze website kunnen mensen plannen indienen en die helpen we dan mogelijk maken. We geloven dat je zelf impact kan hebben, kan zorgen voor een betere wereld. Ik vind het fijn om omringd te zijn met mensen die het ook mooier en beter willen doen en daar zelf mee aan de slag gaan.”

Duurzaam én mooi

“Ik probeer duurzaam en verantwoord te leven; ik ben bijvoorbeeld al jaren vegan en let op wat ik koop en hoe ik woon. Daarom ben ik ook zo enthousiast over SAWA. Een duurzaam houten gebouw met veel groen past precies op deze plek en bij de nieuwe stad. Dat het een prachtig vormgegeven gebouw wordt maakt me ook heel blij. Ik houd van comfortabel en stijlvol leven en geloof dat ‘goed voor de wereld’ prima samen kan gaan met schoonheid .”

meer hout minder CO2

SAWA wordt het eerste houten gebouw van Rotterdam. Beton stoot CO2 uit. Hout slaat het op. Gezonder dus. En hout is fijn om in te wonen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]