Uitzicht licht en ruimte

In SAWA komen in totaal 59 koopwoningen en 50 huurwoningen, middenhuur en vrije sector huur. Alle woningen in SAWA hebben uitzicht over stad of water, veel daglicht en veel buitenruimten.

wonen in SAWA

In SAWA komen 109 woningen. 59 daarvan zijn koopwoningen en 50 zijn huur woningen. Alle woningen hebben volop daglicht, royale buitenruimtes en uitzicht op het water, het Lloydkwartier en/of de stad Rotterdam.

In de zomer van 2020 gingen we op zoek naar pioniers die graag in SAWA willen wonen. De eerste zes koopwoningen in SAWA zijn gereserveerd. De pioniers denken mee over ontwikkeling van SAWA Rotterdam.

Wil jij een woning in SAWA kopen? Alle informatie over de koopwoningen vind je in onze woningzoeker. Halverwege oktober verschijnt deze op de website. Een omschrijving van de vier types, lees je hieronder. 

De start verhuur van de huurwoningen volgt later. Daarvoor kun je je op dit moment nog niet inschrijven.

verkoop eind oktober

Start verkoop eind oktober

De meest gestelde vraag tijdens de online Maak SAWA Mee avonden én in de mailbox van het makelaarsteam is: wanneer start de verkoop? Goed nieuws: de verkoopplanning is bekend.

De koopwoningen gaan eind oktober in verkoop. De komende weken bereiden we de verkoop voor. Halverwege oktober lanceren we een uitgebreide woningzoeker. Daarin kun je straks jouw favoriete woning selecteren. Je kunt zoeken met voor jou belangrijke criteria. Zo krijg je een overzicht van beschikbare woningen en specificaties. En natuurlijk een voorlopige plattegrond van elke woning.

Maak een account aan

Kun je niet wachten? Maak dan alvast je account aan op onze website. Dat account blijft van jou en daarin kun je straks – bij de start verkoop –je definitieve keuzes doorgeven.  

 

huurwoningen

De huurwoningen van SAWA liggen in het lage deel aan de Lloydstraat en bevinden zicht rondom de liftkern. Ze worden tussen de 50 en 70 vierkante meter. Ze krijgen allemaal een balkon. Een aantal woningen komt in de plint van het gebouw, met een eigen voordeur en tuin aan de straat.

We weten dat het woningen in de middenhuur worden. Juist bedoeld voor Rotterdammers die we in de stad zo nodig hebben. Zoals de leerkrachten, politieagenten of zorgmedewerkers. Zij vinden nu vaak lastig een woning in de stad. In SAWA maken we plek voor hen. De huurprijzen liggen ongeveer tussen de € 720 – 1.050 (indicatie, prijspeil 2019). Daarnaast komen er ook een aantal vrije sector huurwoningen. 

Huurders moeten nog wel even geduld hebben. De start van de verhuur van de woningen is op zijn vroegst pas in 2022. 

disclaimer

SAWA in nog volop in ontwikkeling. Er kunnen in deze fase nog dingen veranderen aan de appartementen, zoals plattegronden, prijzen en de materialen. Je kunt geen rechten ontlenen aan de verstrekte informatie, waaronder het ontwerp, beeldmateriaal, constructieve zaken, het materiaalgebruik, de plattegronden (waaronder gevelopeningen, woningbreedte, woningdiepte, woninghoogte en de afmeting en locatie van de schachten/installatieruimten), de beschrijving van de woning, de woningspecificaties en de prijs.

 

SAWA financiën

Om je te helpen bij financiële vragen over het kopen van een woning en de financiering ervan, hebben we een financieel adviseur aan ons team toegevoegd: Pieter-Bas Poelhekke van Poelhekke Wagenaar Hypotheken. Natuurlijk ben je vrij om je eigen adviseur te gebruiken. Niets moet maar als je dat wel handig vindt, kan Pieter-Bas een persoonlijk advies uitbrengen.

Hoe het werkt? Je kunt gebruik maken van een financiële scan. Pieter-Bas doet een kort onderzoek (kosten € 90) waarin je antwoord krijgt op de vraag of de financiering van een woning in SAWA voor jou haalbaar is. 

Wil je een financiele scan laten doen door Pieter-Bas? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal je verder op weg helpen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]