Uitzicht licht en ruimte

In SAWA komen in totaal 59 koopwoningen en 50 woningen in de middenhuur. Alle woningen in SAWA hebben uitzicht over stad of water, veel daglicht en veel buitenruimten.

woningaanbod SAWA

In SAWA komen in totaal 59 koopwoningen en 50 woningen in de middenhuur. Afgelopen zomer gingen we op zoek naar pioniers die graag in SAWA willen wonen en we hebben ze gevonden: de pioniers zijn aan boord waarmee de eerste zes koopwoningen in SAWA gereserveerd zijn! 

Ons team werkt hard door aan het concreter maken van SAWA. Architecten werken het ontwerp van de gevels en de plattegronden uit. Een team van biologen werkt verder aan het groenplan en in samenwerking met de houtbouwer werken we de houten constructie verder uit.

Bekijk de woningen die gereserveerd zijn. Het geeft je alvast een beeld van een aantal verschillende type woningen in SAWA. 

duurzaam leven in de stad

De hoogteverschillen met veel buitenruimte, groen en hout maken van SAWA een vriendelijk en sfeervol gebouw. Het getrapte verloop van de hoogbouw geeft de omgeving lucht en licht.

De terrassen geven de woningen optimaal zicht en buitenruimte. Alle balkons zijn riant en ontworpen vanuit zicht en comfort. Ook zijn alle zijdes van SAWA benut. Stadswoningen zorgen voor een actieve plint, net als de gemeenschappelijke voorzieningen.

Op het parkeerdek komt een binnentuin. In de ruime entreehal ontmoet je je buren. Het hele ontwerp van SAWA is gericht op sociaal samenleven met volop ruimte en gelegenheid om gezond en duurzaam te wonen midden in de stad.

huurwoningen

De huurwoningen van SAWA liggen in het lage deel aan de Lloydstraat en bevinden zicht rondom de liftkern. Ze worden tussen de 50 en 70 vierkante meter. Ze krijgen allemaal een balkon. Een aantal woningen komt in de plint van het gebouw, met een eigen voordeur en tuin aan de straat.

We weten dat het woningen in de middenhuur worden. Juist bedoeld voor Rotterdammers die we in de stad zo nodig hebben. Zoals de leerkrachten, politieagenten of zorgmedewerkers. Zij vinden nu vaak lastig een woning in de stad. In SAWA maken we plek voor hen. De huurprijzen liggen ongeveer tussen de € 720 – 1.050 (indicatie, prijspeil 2019). 

Huurders moeten nog wel even geduld hebben. De start van de verhuur van de woningen staat op zijn vroegst pas in de tweede helft van 2021 op de planning. 

het gezondste gebouw van Nederland

SAWA is een duurzaam gebouw. Een gezond gebouw. Omdat het een houten gebouw is. Maar ook op andere manieren wordt SAWA duurzaam. 

De daken liggen straks vol met zonnepanelen. De buitenruimtes en plantenbakken op de terrassen van de woningen zijn onderdeel van het ontwerp. SAWA wordt een groen gebouw. SAWA draagt bij aan de biodiversiteit van de stad. 

meer samen minder alleen

Het ontwerp van het gebouw stimuleert ontmoetingen tussen bewoners. Er komen veel ruimtes om te delen. SAWA krijgt collectieve ruimtes en voorzieningen op de begane grond. Hier is genoeg ruimte om je buren te ontmoeten. En om dingen te delen, zoals gereedschap of boeken.

Op het parkeerdek komt een gemeenschappelijke tuin, om samen te tuinieren. Er is ruimte voor deelauto’s, fietsenberging en pakketbezorging en plek voor buurtinitiatieven en gedeelde voorzieningen. Samen koken? Een plek voor kinderen om te spelen? We horen graag de wensen. 

SAWA wordt een gebouw waar buren elkaar tegen komen en elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Meer samen, minder eenzaam. Je komt elkaar ook tegen in de ruime overzichtelijke lobby. Hier staan ook de fietsen en is de ingang naar de parkeervoorziening (elektrische deelauto’s, scooters of bakfietsen staan hier). Het dek – dat bovenop de parkeergarage ligt – is een gemeenschappelijk groen binnenplein met zicht op de Nieuwe Maas. Er is bijvoorbeeld plek voor een kas en een moestuin. Het dek wordt aan twee zijden omsloten door aanliggende woningen. En aan het einde van het dek gaat er een brede trap naar de moestuin in volle grond ‘Tuin op de Pier’.

wij-denken, denk jij mee?

Wij organiseren regelmatig online 
Maak SAWA Mee avonden. Daar presenteren we de stand van zaken van het ontwerp, delen de nieuwste beelden en informatie en vragen wij je met ons mee te denken.  

Woon je in de buurt van SAWA en/of overweeg je een woning in SAWA te kopen? Dan lijkt het ons leuk als je met ons meedenkt!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]