Uitzicht licht en ruimte

In SAWA komen in totaal circa 59 koopwoningen en 50 woningen in de middenhuur. Alle woningen in SAWA hebben uitzicht over stad of water, veel daglicht en veel buitenruimten.

woningaanbod SAWA

In SAWA komen tussen 106 en 111 woningen. 50 daarvan zijn middenhuur woningen. Het definitieve aantal woningen staat nog niet helemaal vast. Dat hoeft ook niet omdat het gebouw door de kolommenstructuur een flexibel in te delen gebouw wordt. We kunnen nog een beetje puzzelen welke type plattegronden we hanteren.

Deze zomer gingen we op zoek naar pioniers die graag in SAWA willen wonen en we hebben ze gevonden: de pioniers zijn aan boord waarmee de eerste zes koopwoningen in SAWA gereserveerd zijn! Ons team werkt dit najaar hard door aan het concreter maken van SAWA. Architecten werken het ontwerp van de gevels en de plattegronden uit. Een team van biologen werkt verder aan het groenplan en in samenwerking met de houtbouwer werken we de houten constructrie verder uit.

Bekijk de woningen die gereserveerd zijn. Het geeft je alvast een beeld van een aantal verschillende type woningen in SAWA. 

duurzaam leven in de stad

De hoogteverschillen met veel buitenruimte, groen en hout maken van SAWA een vriendelijk en sfeervol gebouw. Het getrapte verloop van de hoogbouw geeft de omgeving lucht en licht.

De terrassen geven de woningen optimaal zicht en buitenruimte. Alle balkons zijn riant en ontworpen vanuit zicht en comfort. Ook zijn alle zijdes van SAWA benut. Stadswoningen zorgen voor een actieve plint, net als de gemeenschappelijke voorzieningen.

Het parkeerdek wordt een binnentuin. In de ruime entreehal ontmoet je de buren. Het hele ontwerp van SAWA is gericht op sociaal samen leven met volop ruimte en gelegenheid om gezond en duurzaam te wonen midden in de stad.

huurwoningen

De huurwoningen van SAWA liggen in het lage deel aan de Lloydstraat en bevinden zicht rondom de liftkern. Ze worden tussen de 50 en 70 vierkante meter. Ze krijgen allemaal een balkon. Een aantal woningen komt in de plint van het gebouw, met een eigen voordeur en tuin aan de straat.

We weten dat het woningen in de middenhuur worden. Juist bedoeld voor Rotterdammers die we in de stad zo nodig hebben. Zoals de leerkrachten, politieagenten of zorgmedewerkers. Zij vinden nu vaak lastig een woning in de stad. In SAWA maken we plek voor hen. De huurprijzen liggen ongeveer tussen de € 720 – 1.050 (indicatie, prijspeil 2019). 

Zij moeten nog wel even geduld hebben. De start van de verhuur van de woningen staat op zijn vroegst pas in 2021 in de planning. 

het gezondste gebouw van Nederland

SAWA is een duurzaam gebouw. Een gezond gebouw. Omdat het een houten gebouw is. Maar ook op andere manieren wordt SAWA duurzaam. We gaan zo min mogelijk installaties gebruiken.

De daken liggen straks vol met zonnepanelen. De buitenruimtes en ook bijvoorbeeld de bakken op de terrassen van de woningen zijn mee ontworpen. SAWA wordt een groen gebouw. De balkons gebruiken we voor stadsecologie.

meer samen minder alleen

Het ontwerp van het gebouw stimuleert ontmoetingen tussen bewoners. Er komen veel ruimtes om te delen. SAWA krijgt collectieve ruimtes en voorzieningen op de begane grond. Hier is genoeg ruimte om je buren te ontmoeten. En om dingen te delen, zoals gereedschap of boeken.

Op het parkeerdek komt een gemeenschappelijke tuin, om samen te tuinieren. Er is ruimte voor deelauto’s, fietsenberging en pakketbezorging en plek voor buurtinitiatieven en gedeelde voorzieningen. Samen koken? Een plek voor kinderen om te spelen? We horen graag de wensen. 

SAWA wordt een gebouw waar buren elkaar tegen komen en elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Meer samen, minder eenzaam. Je komt elkaar ook tegen in de ruime overzichtelijke lobby. Hier staan ook de fietsen en is de ingang naar de parkeervoorziening (elektrische deelauto’s, scooters of bakfietsen staan hier). Het dek – dat bovenop de parkeergarage ligt – is een gemeenschappelijk groen binnenplein met zicht op de Nieuwe Maas. Er is bijvoorbeeld plek voor een kas en een moestuin. Het dek wordt aan twee zijden omsloten door aanliggende woningen. En aan het einde van het dek gaat er een trap naar de moestuin in volle grond ‘Tuin op de Pier’.

wij-denken, denk jij mee?

Wij organiseren regelmatig online 
Maak SAWA Mee avonden. Daar presenteren we de stand van zaken van het ontwerp, delen de nieuwste beelden en informatie en vragen wij je met ons mee te denken.  

Woon je in de buurt van SAWA en/of overweeg je een woning in SAWA te kopen? Dan lijkt het ons leuk als je met ons meedenkt!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Harmen van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om virtueel kennis te maken.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]