Onder nemen in SAWA

SAWA is meer dan alleen een gebouw. In SAWA is er ruimte om te wonen maar ook om te ondernemen. In de nieuwbouw is ruimte voor horeca en voor een maatschappelijke voorziening.

unieke horecagelegenheid in SAWA

Wij zoeken een culinair ondernemer voor onze gloednieuwe horecaruimte. SAWA wordt een iconisch gebouw, met een duurzaam karakter. Ben jij die horecaondernemer die onze duurzame ambities omarmt?
Grijp je kans om op de Rotterdamse Lloydpier een unieke culinaire bestemming te creëren.

Wat maakt de horecaruimte in SAWA speciaal?
  • De horecaruimte ligt direct aan een groen plein – met ruimte voor een royaal terras (met middag en avondzon) én uitzicht op de Schiehaven.
  • SAWA wordt een gebouw van hout en draagt zo bij aan CO2-reductie.
  • SAWA ligt midden op de Rotterdamse Lloydpier, een levendige en populaire stadswijk aan de Nieuwe Maas.
  • Het iconische en natuurinclusieve ontwerp van SAWA trekt internationale aandacht.
  • SAWA ligt vlakbij de binnenstad en Het Park en is uitstekend bereikbaar met auto, ov én watertaxi.

De horecaruimte beslaat circa 280 m2 GO (gebruiksoppervlakte) en biedt ruimte voor ongeveer 86 couverts in het restaurant, exclusief de bar. Buiten is ruimte voor een terras voor circa 80 zitplaatsen aan een groen stadsplein. De grond waarop het terras staat, blijft in eigendom van de gemeente. Er moet een terrasvergunning worden aangevraagd. Het betreft horeca categorie 2. Koop en huur van de horecavoorziening zijn beiden bespreekbaar. We staan open voor verschillende indelingen en zijn benieuwd naar jouw visie voor deze plek. Misschien zie je zelfs kansen in een combinatie met de maatschappelijke voorziening?

We zoeken een concept dat past bij SAWA. Een horecaondernemer die onze duurzame ambities omarmt. We bieden een ruimte in een van de meest opvallende nieuwe gebouwen van Rotterdam. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en deel je dromen met ons in SAWA!

ruimte voor een maatschappelijke voorziening

Op een geweldige plek in het gebouw – in de zuidelijk punt op de begane grond – komt er in SAWA een ruimte voor een maatschappelijke voorziening. Wij zoeken een partij die een idee heeft voor de invulling van deze ruimte. En vinden het geweldig als het lukt om hiermee de verbondenheid met de wijk te versterken.

Wat is het sociale hart van SAWA?

SAWA is meer dan alleen een gebouw. In SAWA staat ontmoeten centraal. Ontmoetingen tussen de nieuwe bewoners én ook ontmoetingen met en tussen de hele wijk. In SAWA komen er diverse gedeelde functies – zoals gedeeld klusmaterieel en een moestuin.

SAWA ligt midden op de Lloydpier en rondom SAWA worden momenteel meerdere woongebouwen gerealiseerd. Na oplevering van SAWA is de pier volledig afgebouwd. Als alle gebouwen straks klaar zijn, betekent dat dat er veel nieuwe bewoners in de wijk wonen.

Wat kan er allemaal komen in het sociale hart van SAWA? Onder maatschappelijke voorzieningen verstaan wij bijvoorbeeld ruimte voor onderwijs, speelruimte, sport, cultuur en media, welzijnswerk en zorgvoorzieningen. Een combinatie met de naastgelegen horecaruimte (zoals een leerwerk plek voor horecatalent) is ook bespreekbaar.

De maatschappelijke voorzieningsruimte beslaat circa 149 m2 GO (gebruiksoppervlakte). De ruimte is toegankelijk en open ontworpen met veel ramen. Vertegenwoordig jij de organisatie of ben jij de initiatiefnemer die het verschil wil maken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]