Contact en FAQ

Nice Developers en ERA Contour ontwikkelen SAWA. Hier lees je hoe je ons team kunt bereiken en vind je een overzicht van veel gestelde vragen.

volg ons

We delen regelmatig leuke content op ons Instagram account. Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwerptekeningen, uitzichtfoto's en onze eigen vlogs? Volg ons dan ook daar!

team SAWA

Ons team is bereikbaar via 010-4526555 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je ons aan de telefoon, een afspraak maken of heb je vragen die hier niet worden beantwoord. Bel ons of stel je vragen per e-mail, wij reageren dan snel. 

Nice Developers en ERA Contour ontwikkelen samen SAWA. Nice Developers zijn de vriendelijke buurtontwikkelaars. Hun kantoor staat op de Lloydpier. ERA Contour maakt graag buurten in Rotterdam sterker. Daarin hebben Nice en ERA Contour elkaar gevonden. ERA Contour is al actief in Rotterdam West, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van Little C een stukje verderop aan de Coolhaven. Je kunt ze ook kennen van The Hudsons of Le Medi.  

Mei Architects and planners zijn de architecten van SAWA. Ondermeer bekend als architect van de Schiecentrale en Jobsveem, ook gelegen in het Lloydkwartier.

Het makelaarsteam is van Kettner Makelaardij: een Rotterdamse makelaar die de kopers in het aankoopproces persoonlijk zal begeleiden.

Focus Real Estate is de ontwikkelende belegger van de huurwoningen. Zij zullen de nieuwe huurders van SAWA onder hun hoede nemen. 

Pieter-Bas Poelhekke CFP en Marco Wagenaar van Poelhekke Wagenaar hypotheken helpen je met alle vragen rondom aankoop financieren en hypotheek realiseren. Bel 010-4850433 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De projectnotaris van SAWA is Westport Notarissen. Contactpersonen zijn Wim de Jong en Irene van Dijk. Zij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 085-0133600

 

nice developers to meet you

veel gestelde vragen

WONINGEN

Hoeveel woningen komen er in SAWA?
In SAWA komen 109 woningen. 39 daarvan zijn koopwoningen en 50 zijn middenhuur woningen en er komen 20 vrije sector huurwoningen.

Zijn er ook sociale huurwoningen beschikbaar in SAWA?
Nee, er komen geen sociale huurwoningen, wel realiseren we 50 middenhuur woningen. Inschrijven voor de huurwoningen kan nog niet. 

Hoe groot zijn de woningen?
In SAWA realiseren we verschillende woningtypes met verschillende oppervlaktes. Alle woningen hebben volop royale buitenruimtes en uitzicht op het water, het Lloydkwartier en/of de stad. 

Is het mogelijk om zelf aan te geven hoe de indeling van de woning is?
Dat kan deels. Omdat het een gebouw van hout is, ligt veel vast. Lees in dit document wat wonen in SAWA betekent en hoe het werkt.  

Hoeveel liften komen er in het gebouw en waar komen deze?
Er komt één liftschacht in het gebouw met daarin twee liften. De liftschacht wordt in het langste gedeelte van het gebouw gemaakt. 

Zijn de vloeren al afgewerkt als je de woning betreedt?
Nee, men dient zelf de vloeren af te werken. Wat er wel en niet kan qua vloerafwerking lees je in dit document

Hoe zit het met de bezonning op de terrassen en balkons?
Alle woningen in SAWA hebben een goede bezonning op de terrassen en balkons. De buitenruimten van SAWA zijn waanzinnig. Hoe hoger hoe mooier het uitzicht. 

Hoe is het om in een woning van hout te wonen? 
Mooi. En ook anders dan in een gebouw van beton. We hebben in Wonen in SAWA (PDF) omschreven wat er allemaal bij komt kijken als je in SAWA gaat wonen. En wat wel én niet kan.  

HOUTBOUW

Hoe gehorig is een houten gebouw?
Een houten gebouw is qua geluid niet anders dan een gebouw van beton. Het bouwbesluit bepaalt o.a. waar gebouwen aan moeten voldoen qua geluid, net zoals bij betonnen gebouwen, en daar houden wij ons uiteraard aan.

Wat voor soort hout gebruiken jullie?
We gebruiken duurzaam Europees hout. De houten delen worden kruislings in laagjes opgebouwd, het zogenaamde Cross Laminated Timber (CLT).

En hoe zit dat met de belastbaarheid en stevigheid van het gebouw?
We maken gebruik van Cross Laminated Timber (CLT). CLT zijn enkel laags planken die kruislings op elkaar zijn geplaatst. Hierdoor zijn ze heel geschikt als bouwelement. CLT is een stijf en vormvast houtproduct dat onder andere wordt gebruikt voor vloeren, daken en wanden. Het is erg stabiel én kan grote krachten opnemen. CLT, oftewel kruislaaghout, is een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen als beton en staal.

Hoe zit het met brandveiligheid?
De brandveiligheid van een houten gebouw dient te voldoen aan de in de wet gestelde eisen. Dit geldt voor alle gebouwen in Nederland. Een houten gebouw moet net zo brandveilig zijn als een betonnen gebouw.

 

BIODIVERSITEIT & DUURZAAMHEID

Waarom is er gekozen voor groene terrassen?
We willen van SAWA een gezond en duurzaam gebouw maken. Meer groen in de stad is nodig voor zuurstof en ook voor de dieren. Zij leven in en van groen. Daarbij helpt groen bij het verminderen van de hittestress en wordt overtollig regenwater door de planten opgevangen.

Hoe zorg je ervoor dat het groen zo blijft zoals het is bij de oplevering van het gebouw?
We hebben een groenplan opgesteld met verschillende elementen. We hebben goed onderzocht welke planten het goed doen op welke plek in het gebouw. En hebben planten gekozen echt iets toevoegen aan het behouden en aantrekken van bijvoorbeeld bijen, vlinders en vogels.  

Waarom is al dat groen belangrijk? Op dit moment zijn er maar liefst 75% minder insecten aanwezig in Nederland. SAWA wil de biodiversiteit stimuleren door planten in de plantenbakken te planten die hieraan tegemoet kunnen komen.

Hoe worden de woningen verwarmd?
De woningen worden verwarmd door middel van stadsverwarming, dit wordt in de haven opgewerkt met behulp van energie die is overgebleven uit de industrie; dit noemen we ook wel rest energie.

VOORZIENINGEN & DEELECONOMIE

Welke gezamenlijke voorzieningen komen er in SAWA?
In het kader van duurzaam en gezond leven willen we delen en gezamenlijke voorzieningen gebruiken stimuleren in SAWA. Ons credo is: minder hebben, meer delen. Er komen deelauto’s en fietsen. En we hebben onderin het gebouw een ruimte die we kunnen verhuren aan een kinderopvang, horecagelegenheid of iets anders.

Komt er een aparte ruimte om je fiets, scooter, auto te parkeren?
Op de begane grond komt een ruimte voor het stallen van fietsen, scooters, auto’s et cetera. Deze stalling is alleen toegankelijk voor bewoners van SAWA.

Is het dek vrij toegankelijk voor iedereen?
Overdag wel, maar ’s avonds niet. In de avond en de nacht wordt het dek afgesloten.

Worden de spullen, functies en ruimtes gedeeld met zowel koop- als huurwoningen?
Ja, we zien niet in waarom we dit niet zouden doen. Iedereen komt hier met dezelfde mindset wonen, dus we gaan er vanuit dat je dit graag doet.

INSCHRIJVEN

Hoe kom je in aanmerking voor een koopwoning in SAWA?
Er is nog een aantal woningen te koop. Op de website staat welke dat zijn. Maar neem vooral contact op met onze makelaars, zij helpen je graag! 

Vanaf wanneer kun je je inschrijven voor de huurwoningen?
Dat weten we nog niet precies. We verkopen de huurwoningen aan een belegger. Zij gaan de huurwoningen verhuren. Het is gebruikelijk dat huurwoningen ca. 3 à 4 maanden voor het gebouw klaar is in de verhuur gaan. Dat duurt voor SAWA nog wel even.

OVERIG

Blijft de Tuin op de Pier op deze plek?
Zeker. Tuin op de Pier blijft open en op de plek waar het nu is.

Is er een extra korting te krijgen bij hypotheekverstrekkers met een groenlabel?
Zeker, dat is er. Om je te helpen bij financiële vragen over het kopen van een woning en de financiering ervan, hebben we een financieel adviseur aan ons team toegevoegd: Pieter-Bas Poelhekke. Je kunt hem mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

media en meer

wat wanneer

 • Mei 2020
  Lancering SAWA Rotterdam
 • 2020
  Meerdere Maak SAWA Mee avonden
 • Juli 2020
  Eerste 6 koopwoningen gereserveerd
 • 2021
  Meerdere Maak SAWA Mee avonden
 • Maart 2021
  Voorinschrijving koopwoningen
 • Eind oktober 2021
  Alle verkoopinformatie online
 • 10 november 2021
  Start verkoop
 • 2022 - 2023
  Nog enkele koopwoningen beschikbaar
 • 2022
  Start bouw
 • 2024
  Oplevering

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]