SAWA past hier goed

Paul Bouwens is de trotse eigenaar van café Verhip dat is gelegen op de Lloydpier. Daarmee is Paul ook de toekomstige buurman van SAWA.

Paul Bouwens Café Verhip

Sinds 2006 is Paul eigenaar van Café Verhip. Het café ligt middenin het Lloydkwartier. Dit oude havengebied is nu een bruisend en hip stukje Rotterdam, waar vele creatievelingen hun onderdak hebben gevonden. De meeste gasten die hier komen kent Paul persoonlijk, de één wat beter dan de ander. Café Verhip staat voor de nieuwe entiteit. De letterlijke betekenis van ‘verhip’ is verbazing, dit sluit weer aan bij het feit dat Paul deze naam al had bedacht nog voordat hij eigenaar werd van het café.

Café Verhip was niet altijd een café, laat staan (ver)hip…

Het pand van café Verhip dateert uit 1928. Eerst zat er een kruidenierswinkel in, maar vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd de zaak overgenomen. Het werd een kroeg, een ware trekpleister voor havenarbeiders, zeemannen, lichtekooien én Rotterdammers die net hun emigrerende familieleden hadden uitgezwaaid.

Ons kent ons

Café Verhip heeft echt een buurtfunctie, een gezellige plek waar mensen bijpraten en werken op de laptop. Paul vindt het extra leuk dat de buurman, Robert Winkel, een gaaf gebouw als SAWA heeft ontworpen. “Het is een fris en nieuw concept en het past goed in dit bruisende gebied. Het is fijn dat er mooie woningen bijkomen in het Lloydkwartier en we hopen dat Verhip als het ware een tweede huiskamer gaat worden voor nieuwe bewoners”, aldus Paul.

meer hout minder CO2

SAWA wordt het eerste houten gebouw van Rotterdam. Beton stoot CO2 uit. Hout slaat het op. Gezonder dus. En hout is fijn om in te wonen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]