Historie in een nieuw jasje

We willen de geschiedenis van het Lloydkwartier een plek geven die het verdient en bij deze tijd past. We spraken met de initiatiefnemer van Lloyd Salon Rotterdam.

Han Goan Lim 'Lloyd Salon Rotterdam'

Historie Lloydkwartier verdient een plek

"Als voormalig havengebied van de rederij de 'Koninklijke Rotterdamsche Lloyd' is het Lloydkwartier een historische plek voor de stad. Deze geschiedenis willen we delen met de stad, bewoners en passanten. Nice Developers maakt in SAWA een publieke ruimte hiervoor vrij. Een presentatieruimte waar het verhaal van het Lloydkwartier wordt verteld. Maar het duurt natuurlijk nog even voordat SAWA klaar is. We hopen te kunnen starten met 'Lloyd Salon Rotterdam' in een mobiele museumcontainer (onder voorbehoud van financiering). De Vereniging Bewoners en Bedrijven Lloydkwartier (VBBL) steunt het initiatief”.

We steken de geschiedenis in een nieuw jasje

“We willen de geschiedenis van het Lloydkwartier een plek geven die het verdient en bij deze tijd past. De thema’s van vroeger vertalen we naar nu op een eigentijdse wijze en door middel van nieuwe presentatievormen en wisselende exposities. We zijn nu bezig met de ontwikkeling hiervan.”


Persoonlijk verbonden met Lloydkwartier

“Ik ben in het Lloydkwartier gaan wonen omdat ik de creatieve ontwikkeling zag. Maar ook omdat ik het verleden van deze Rotterdamse rederij bijzonder vind en er een persoonlijke band mee heb. Vroeger heb ik als kind nog gevaren met 'de Willem Ruys' het vlaggenschip van de 'Koninklijke Rotterdamsche Lloyd'. Ik heb dus veel affiniteit met deze plek”.

 


We delen vaak dezelfde verhalen uit onze jeugd

“In het Lloydkwartier zijn de bewoners zeer divers maar vaak delen ze de interesse voor de geschiedenis van dit gebied. Dat zorgt voor verbondenheid tussen de buurtbewoners. Het Lloydkwartier met zijn bijzondere architectuur maakt deel uit van de Rotterdamse haven- wandelroute die veel bezocht wordt door (internationale) toeristen en architectuurstudenten”.

meer delen minder hebben

SAWA is zo ontworpen dat het ontmoetingen tussen bewoners stimuleert. Buren delen auto’s en samen onderhouden ze de moestuin op het dak. In SAWA woon je samen, zonder dat het klef wordt. Niets moet. Maar delen mag.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]