Ontmoet buren in de tuin

We spraken een van de initiatiefnemers van de Tuin op de Pier. Hij vertelt hoe het samen tuinieren ervoor gezorgd heeft dat buren sneller contact met elkaar hebben op de Lloydpier. Inspirerend voor de makers van SAWA.

Eric Dijkhuizen Tuin op de Pier

Mooie ontmoetingsplek voor de buurt

“Van een braakliggend terrein op de Lloydpier hebben we sinds 2012 met een aantal buurtbewoners een mooie plek gemaakt voor de buurt. We wilden een gemeenschappelijke tuin creëren waarvan de opbrengst eerlijk onder elkaar wordt verdeeld.”

Iedereen is betrokken bij de tuin 

“De Tuin op de Pier heeft zo’n 25 fanatieke tuinierders, maar alle bewoners kunnen meedoen. En dat doen ook veel mensen. Ieder op zijn eigen manier. Samen met de honderd leden van de stichting ‘Vrienden van de Tuin’ wordt de tuin gefinancierd, hiermee houden we de tuin netjes en gezellig. Nieuwe bewoners op de Lloydpier maken door de Tuin op de Pier snel contact met buurtgenoten. Er zijn hier al mooie vriendschappen ontstaan.”

Geweldige plek om te wonen

“Vijftien jaar woon ik nu op de Lloydpier en het is heerlijk wonen hier. Het is prettig om de tuin naast je deur te hebben. Je hoeft hier alleen naar buiten te lopen om te bedenken wat je gaat koken ’s avonds. Dat is natuurlijk ideaal!”

De fruitbomen maken plaats voor SAWA

“Het ontwerp van SAWA vind ik fantastisch! SAWA past mooi in dit gebied: het is duurzaam en er komt veel hout en groen in terug. De fruitbomen die op de plek stonden waar SAWA komt, zijn uitgegraven en in bakken geplaatst. Die krijgen waarschijnlijk een mooie plek in de binnentuin van SAWA. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Bekijk de vlog over het verplaatsen van de fruitbomen.

meer buren minder eenzaam

Omdat je straks in het gebouw van SAWA op allerlei plekken en momenten buren tegenkomt, wordt SAWA een sociaal gebouw. Hier woon je niet alleen in je appartement zonder contact. Je ziet je buren in de daktuin of deelt een auto. Samen koken of een drankje doen in het huiscafé.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]