SAWA is duurzaam

Als je in SAWA een woning koopt, kom je in aanmerking voor een groene hypotheek, wat je soms zelfs aanzienlijke rentekorting oplevert. En dat is niet alles. Pieter-Bas Poelhekke CFP van Poelhekke Wagenaar Hypotheken is financieel adviseur bij SAWA. Wij vroegen hem wat meer te vertellen over de voordelen van het kopen van een duurzame woning in SAWA.

Pieter-Bas Poelhekke Hypotheekspecialist

Even kort voorstellen

"Ik ben Pieter-Bas en werk samen met mijn collega Marco Wagenaar als hypotheekadviesteam. Wij helpen mensen met het adviseren en realiseren van een passende hypotheek voor het kopen van hun woning. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in duurzame nieuwbouw, waaronder SAWA, dus heb je interesse? Neem gerust contact op voor een adviesgesprek.” 

Fijn voor de planeet…

"Een woning in SAWA is een duurzame en op de toekomstgerichte woning. Dit levert een hele belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van vastgoed, in Rotterdam maar ook daarbuiten. Wij merken dat de kopers van SAWA mensen zijn die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De ontwikkeling van de stad Rotterdam, maar ook de toekomst van onze planeet, is voor de kopers belangrijk.”

… Maar ook financieel voordelig

"Het kopen van een duurzame woning wordt op financieel gebied beloond. Als je een duurzame woning in SAWA koopt, ben je minder stook- en energiekosten kwijt. Dat scheelt tegenwoordig een hoop geld. Mensen die een oudere woning kopen, zijn vaak veel geld kwijt aan het verduurzamen van de woning. Het is dus prettig om een zuinige en goed geïsoleerde woning te kopen. Daarnaast krijg je van de bank vaak rentekorting op de hypotheek.”

Wat is een groene hypotheek?

“Veel banken in Nederland willen graag hun steentje bijdragen in de verduurzaming van wonen. Bij de aanschaf van een duurzame woning, zoals in SAWA, houdt de bank er rekening mee dat je woning waardevaster is. De kopers krijgen dan vaak een aanbieding in de vorm van rentekorting. Daarnaast gaan door de duurzaamheid van de woning de maandlasten omlaag, waardoor een koper  een hoger bedrag kan lenen. Doordat de maandlasten omlaaggaan, wordt de leencapaciteit dus groter. Wij helpen graag met het zoeken en regelen van de best passende hypotheek.”

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden of wil je advies? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

meer hout minder CO2

SAWA wordt het eerste houten gebouw van Rotterdam. Beton stoot CO2 uit. Hout slaat het op. Gezonder dus. En hout is fijn om in te wonen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]