Bouwen met hout

SAWA wordt het eerste houten gebouw van Rotterdam. Beton stoot CO2 uit. Hout slaat het op. Beter voor het milieu. En hout is fijn om in te wonen.

hoe werkt het eigenlijk

We bouwen SAWA van hout omdat het de meest duurzame vorm van bouwen is want hout stoot geen CO2 uit zoals beton maar slaat het juist op. Bouwen in hout maakt prefab bouwen mogelijk, wat zorgt voor een optimaal bouwproces. Hout is licht qua gewicht vergeleken met beton en steen én hout kan worden hergebruikt. En het is fijn om in te wonen. De levensduur van een houten gebouw is hetzelfde als een betonnen gebouw. 

Hoe zit dat met CO2?

Tijdens hun leven halen bomen koolstofdioxyde (CO2) uit de lucht en produceren ze zuurstof. De CO2 wordt in het hout opgeslagen. Deze komt pas vrij als hout verbrand of verrot. Als hout gebruikt wordt als bouwmateriaal gaat het langer mee en blijft de CO2 opgesloten in het hout. De voorwaarde is wel dat het hout afkomstig is van duurzaam bosbeheer. Voor elke gekapte boom voor SAWA worden er vier bomen terug geplant. Daarnaast zorgen afvalvrij produceren en zoveel mogelijk recyclen voor nog meer duurzaamheid.

Welk soort hout?

We gebruiken hout uit Europa vanuit duurzame bosbouw. De methode die we hanteren is Cross Laminated Timber (CLT) ofwel Kruislaaghout. CLT zijn kruislings enkel laagse planken die haaks op elkaar zijn geplaatst en voor bouwelementen worden gebruikt. Hierdoor wordt het werken van het hout geminimaliseerd en ontstaat een stijf en vormvast houtproduct voor vloeren, wanden en daken. Het is erg stabiel en kan grote krachten opnemen. CLT wordt al langere tijd gebruikt voor gebouwen.

Veilig bouwen

De houten geïmpregneerde bouwdelen zijn vormvast, thermisch isolerend, brandwerend en luchtdicht. Het is betrouwbaar materiaal bij brand en aardbevingen. Voor de houten constructie is een lichtere fundering nodig dan bij een betonnen gebouw. Omdat alles prefabricatie is, is de kans op fouten laag. 

Bouwconstructie

SAWA heeft een stabiele en robuuste kolommen-liggersstructuur. De draagconstructie bestaat uit dikke houten brandwerende kolommen en liggers die de kolommen verbinden. Hierop worden de houten plafond-/vloerdelen gelegd van Cross Laminated Timber (CLT). De kolommen, liggers en het houten plafond zijn zichtbaar in de woning. 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

vraag het de makelaar

Ivo, Remco en Babs van Kettner Makelaardij staan voor je klaar. Bel 010-4526555 of mail naar info@woneninsawa.nl en we vertellen je alles over de (koop)woningen en het recente aanbod.

SAWA waar leg dat dan? SAWA waar leg dat dan?

About SAWA [English]

Cookies | Privacy | Disclaimer About SAWA [English]